Het is altijd prettig om met een huur- of leaseauto op vakantie te gaan. Mocht er iets gebeuren en heeft u pech in het buitenland, dan kunt u altijd een beroep doen op een professionele organisatie die u verder helpt.

Mobiliteitservice van het automerk
Het is wel goed om scherp te hebben wie u precies benadert in geval van pech. Veel auto-importeurs bieden bestuurders van een nieuwe auto namelijk ook hulpverlening aan bij technische problemen. In dat geval neemt de bestuurder rechtstreeks contact op met het automerk en niet met de huur- of leasemaatschappij. Maar dit kan vervelende financiële gevolgen hebben.

Kosten
De kosten die het automerk vergoedt, zijn vaak minder dan de kosten die de huur- of leasemaatschappij vergoedt. Neem bijvoorbeeld de repatriëring van een auto vanuit het buitenland. Deze kosten worden meestal niet vergoed door het automerk. Dit houdt in dat de bestuurder zijn auto na reparatie zelf moet ophalen in het buitenland en dat kost veel tijd en geld.

Pech
Dus heeft u pech onderweg, neem dan altijd contact op met uw huur- of leasemaatschappij. Zij coördineren de hulpverlening en u komt als bestuurder niet voor onaangename verrassingen te staan.

Eekhart & Eekhart wenst u een zorgeloze vakantie!